Monthly Archives Aralık 2021

Dilek Koğacıoğlu Makale Ödülleri 11. Kez Sahiplerini Buldu

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), 11. kez Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü Konferans ve Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Bu yıl, Biray Anıl Birer, Şeyma Gümüş ve Burcu Hatipoğlu’nun makaleleri ödüle değer bulundu.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi‘nin (SU Gender) 2009 yılında hayatını kaybeden akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu anısına düzenlediği “Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülleri” 26 Aralık’ta çevrimiçi (online) yapılan konferansta açıklandı. Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü; Mor Sertifika, Cins Adımlar, Dönüştürücü Aktivizm, Cinsiyet Eşitliği gibi programlarıyla 10 yıldır Türkiye‘de toplumsal cinsiyet alanında farkındalık yaratmak için çalışan SU Gender tarafından Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin desteğiyle 2010 yılından bu yana veriliyor. Ödüller, Türkiye toplumu ve kültürü üzerine toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve genç araştırmacıları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Read More
Kadınların, feministlerin “kadın” kelimesini kullanmak ve toplumsal/kültürel/bilimsel alanlardaki bilgi üretimine dâhil etmek için nasıl mücadeleler verdiklerini ve bunun geçmişte kalan bir şey olmayıp bugün hala süren bir mücadele olduğunu hatırla(t)mak için Caroline Criado Perez’in Görünmez Kadınlar: Erkekler için Tasarlanmış Bir Dünyada Veri Yanlılığı ile Yaşamak kitabından bazı örnekleri listelemek istiyorum.
Read More