Biz
Kimiz
Toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları, cinsiyet eşitsizliğini, ataerkilliği, ikili cinsiyet rejimini eleştiren ve sorgulayan bir alan ve disiplin olarak 1960’ların ikinci yarısında özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya’da toplumsal mücadele hareketlerinin en önemlilerinden biri olan feminist hareketin sağladığı destekle gelişti ve görünürlük kazandı.
Kanada’da üniversitelerin yarısında lisans ve yüksek lisans düzeyinde kadın çalışmaları programları sürdürülmekte; üniversitelerin % 75’inde ise mutlaka bir kaç kadın konulu ders bulunuyor.
Yeni Yayınlar
Kadınların ve Kız Çocuklarının Adalete Erişimi: Türkiye Örneğinde Teorik ve Uygulamalı Bir İnceleme
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında adalete erişimi kadınlar açısından ele alan bu çalışma, yapıyla ilgili eşitsizlikleri farklı boyutlarda ortaya koymakta, bunların ne gibi sonuçları yol açtığını tartışmakta ve yapı içerisinde kadınların adalete erişimiyle ilgili çözüm önerilerini sunmaktadır.
Gönüllü Çocuksuzluk Aileyi Baştan Tanımlayan ve Yeni Bir Bağımsızlık Çağı Yaratan Hareket
Hayatın akışında çocuk sahibi olmanın “normal”, olmamanınsa bir şekilde “uygunsuz” olarak algılandığı toplumlarda, kendi iradeleriyle çocuksuz bir hayat sürdüren ailelerin karşılaştıkları tepkileri, haklarındaki önyargıları, bu önyargıların arkasındaki motivasyonları ve aslında çoğunun ne denli yanlış ve yersiz olduğunu ortaya koyuyor..
Sözün Dolaştığı Yer: Kadınlar, Siyaset ve Kolektif Bellek
Eser Köker’e Armağan kitaplar dizisinin ikincisi olan Sözün Dolaştığı Yer: Kadınlar, Siyaset ve Kolektif Bellek, sinema, siyasal iletişim ve siyasal katılım konularının ağırlıkla kadın odağından değerlendirildiği yazıları bir araya getiriyor…
Yaşını Gösteren Kadınlar Yaşlanmanın Feminist Deneyimi
Mektuplardan oluşan bu kitapta, feminist hareketten gelen kadınlar yaşlılık konusu üzerine söz alıyorlar. Kadınlar, kendi yaşlılıklarını ve yaşlanma deneyimlerini, yaşlılıkla ilgili korkularını, yaşlılıkla ilgili çarpıtılmış düşünceleri irdeleyip…