Biz
Kimiz

Toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları, cinsiyet eşitsizliğini, ataerkilliği, ikili cinsiyet rejimini eleştiren ve sorgulayan bir alan ve disiplin olarak 1960’ların ikinci yarısında özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya’da toplumsal mücadele hareketlerinin en önemlilerinden biri olan feminist hareketin sağladığı destekle gelişti ve görünürlük kazandı.

Kanada’da üniversitelerin yarısında lisans ve yüksek lisans düzeyinde kadın çalışmaları programları sürdürülmekte; üniversitelerin % 75’inde ise mutlaka bir kaç kadın konulu ders bulunuyor.

Devamını Oku

Yeni Yayınlar

0002122840001-1

Haksız Tahrik     Bir Erkeklik Hakkı

Haksız tahrik indirimi, Ceza Kanunu’nun ilgili maddesinde cinsiyete dair herhangi bir ifade bulunmasa da, asıl olarak kadın cinayetinin cezasının indirilmesi anlamına geliyor. Bu indirim, cezasızlık sorununun bir parçası olduğu kadar, hukuk düzeni ile ataerkil düzen arasındaki “fikir birliği”ne de işaret ediyor.

Devamını Gör

sirin-tekeli-wep

Alışın Her Yerdeyiz! Mahcup Feministlerden Feminist Aktivistlere

Funda Şenol ve Sevgi Uçan Çubukçu tarafından derlenen “Alışın Her Yerdeyiz! Mahcup Feministlerden Feminist Aktivistlere” adlı kitap, Dipnot Yayınları aracılığıyla okuyuculara sunuldu.

Devamını Gör

kadinlarin-kiz-cocuklarinin-adalete-erisimi

 Kadınların ve Kız Çocuklarının Adalete Erişimi: Türkiye Örneğinde Teorik ve Uygulamalı Bir İnceleme

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında adalete erişimi kadınlar açısından ele alan bu çalışma, yapıyla ilgili eşitsizlikleri farklı boyutlarda ortaya koymakta, bunların ne gibi sonuçları yol açtığını tartışmakta ve yapı içerisinde kadınların adalete erişimiyle ilgili çözüm önerilerini sunmaktadır.

Devamını Gör

0002113894001-1

Emeğin Kadın Halleri Kadınİşçi Zehra Kosova Anısına

Kadınlar eşit değerde işe düşük ücretle çalışmaya, esnek, güvencesiz ve kötü çalışma koşullarına, kadın oldukları için işyerlerinde maruz kaldıkları şiddete, tacize, mobbinge karşı çıkıyor, kendi çalışmalarının “ek gelir” olarak görülmemesi, emeklerinin değersizleştirilmemesi için mücadele ediyorlar.

Devamını Gör